Omgeving

Genoeg te doen in het Brabantse land!

Voor actievelingen:

Wandelen

Liefhebbers van buitenlucht zitten goed bij ons ‘Niek! Onze bed & breakfast grenst aan het buitengebied van het mooie Sint-Michielsgestel. Vlakbij ligt de Meerse Plas waar je een mooi rondje kunt wandelen.

Geniet van de bossen, zandpaden, landwegen en het mooie stroomgebied van de Essche Stroom en de Dommel. Ook bijzonder is het rodondendronpad tussen Sint-Michielsgestel en Boxtel, vooral in mei en juni als de rodondendronstruiken in bloei staan.

Wat langere wandelroutes in de buurt vind je hier:

Fietsen

Ook fietsers komen bij ons goed aan hun trekken. We zitten bij knooppunt 72 van het landelijke fietsroutenetwerk.
Alle informatie hierover vind je op:

Suppen

Altijd al eens willen stand-up paddlen, ofwel suppen? Dan is dit de ideale gelegenheid! Bij ons ‘Niek heeft namelijk twee supborden die je kunt huren. Er zijn verschillende plekken in de buurt waar je het water op kunt. Een mooie manier de omgeving te verkennen vanaf het water.

Andere activiteiten

Je kunt ook op allerlei andere manieren actief zijn in de directe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mountainbiketocht, geocaching, kanoën of paardrijden. Bij ons ‘Niek vertellen we je er graag meer over.

Voor cultuurliefhebbers:

Kasteel

De tijd lijkt stil te hebben gestaan in kasteel Heeswijk dat op fietsafstand van onze B&B ligt. Ontdek hoe de adellijke bewoners van het kasteel hier rond 1835 leefden. Maar de geschiedenis van dit mooie kasteel gaat nog duizenden jaren verder terug. Bekijk de keldergewelven, de wapenzaal en kasteeltuin met eigen ogen.

Oertijdmuseum

Een ander leuk uitstapje voor het hele gezin is het oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel. Doe de speurtocht langs de botten, fossielen en andere resten van eeuwenoude aardbewoners. Sta oog in oog met een levensechte dino of ga gewoon lekker spelen in het bos. Hier kan het allemaal.

Kunstmuseum

Meer prachtige musea zijn te vinden in Den Bosch. Houd je van moderne kunst, bezoek dan het Stedelijk Museum. Hier kun je je hart ophalen bij hedendaagse beeldende kunst en vormgeving. Er is in het bijzonder aandacht voor in keramiek en sieraden.

Kunst met wat meer historische waarde is te vinden in het Noordbrabants Museum. Hier hangen werken van Jan van Diepenbeek en natuurlijk Jheronimus Bosch. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen en is ook het museumgebouw zelf het bezoeken meer dan waard.

Rondvaart Binnendieze

Ook bijzonder is een rondvaart over de Binnendieze in Den Bosch. Onder leiding van een gids vaar je in een bootje door en zelf deels ónder de stad. De gids vertelt je meer over het verleden van de stad en de rol van het water in bijzonder.

Bijzondere tochten

Kijk eens op de site van Vestingfietsen. Zij bieden verschillende fietstochten en vaartochten in de omgeving van Den Bosch. Ook kun je onder leiding van een gids een tochtje maken op een segway.

Heusden
Het vestingstadje Heusden is zeker een bezoek waard. Dwaal door de oude straten en bewonder de fraaie pandjes. Veel kunstenaar vinden hier hun inspiratie en exposeren hun werk.


Maaskantje
Fans van New Kids zijn hier op de juiste plek. Maaskantje is hier namelijk om de hoek, jongen! Bezoek de beroemde plekjes uit de films en wie weet loop je Barrie, Gerrie of Richard wel tegen het lijf…


Theater en film
Leuke uitgaanslocaties vind je bij de Verkadefabriek in Den Bosch en de Noordkade in Veghel. Hier zijn het hele jaar door de leukste theater- en filmvoorstellingen te zien. Ook kun je er prima een hapje eten.

Borrelen, snack en uitgebreid dineren
In het Bourgondische Brabant komt natuurlijk iedereen aan zijn culinaire trekken. We wijzen je graag de weg naar gezellige terrassen en luxe restaurants.